Blomstrende kirsebærtræer til haven

Kirsebærtræer er ikke kun smukke at se på, når de står i fuldt flor om foråret. De bærer også lækre frugter, som kan høstes om sommeren. Kirsebærrene er sødlige og sprøde, og de kan nydes direkte fra træet eller bruges i madlavningen. Hjemmedyrkede kirsebær har en langt bedre smag end dem, man kan købe i butikken, da de høstes helt modne. Derudover er det en stor glæde at kunne plukke sine egne frugter direkte fra sin egen have.

Pleje og pasning af kirsebærtræer

Kirsebærtræer kræver regelmæssig pleje for at trives optimalt. Sørg for at vande træet i tørre perioder, især når det er nyt plantet. Beskær træet om vinteren for at fjerne døde eller beskadigede grene og fremme en god vækst. Gødskning om foråret med en langsomt frigørende gødning kan også være gavnligt. Hvis du leder efter kvalitetsplanter til din have, kan du se vores gode tilbud på kirsebærtræer.

Kirsebærtræer i forskellige størrelser

Kirsebærtræer fås i forskellige størrelser, så du kan finde den rigtige til din have. De mindre sorter, som f.eks. ‘Stella’ og ‘Sunburst’, når kun en højde på 3-5 meter og er derfor velegnet til mindre haver. De større sorter som ‘Bing’ og ‘Napoleon’ kan blive op til 10 meter høje og kræver mere plads. Uanset størrelse skal kirsebærtræer have en solrig placering og veldræneret jord for at trives optimalt.

Plantning af kirsebærtræer

Når du planter et kirsebærtræ, er det vigtigt at vælge et sted i haven, der får masser af sol. Kirsebærtræer trives bedst i veldrænet jord, så sørg for at grave et hul, der er lidt større end træets rodklump. Placer træet i hullet og fyld op omkring det med den opgravede jord. Tryk jorden let omkring træet for at fjerne luftlommer. Vand træet grundigt efter plantning og sørg for, at jorden ikke tørrer ud i de første uger. Beskær træet let for at sikre en god vækst og form.

Høst af kirsebær – sådan gør du

Når dine kirsebærtræer begynder at bære frugt, er det tid til at høste. Det er vigtigt at plukke kirsebærrene, når de er modne og klar til at blive spist. Du kan kende de modne kirsebær på, at de er fyldte og har en mørk rød farve. Brug en stige eller en plukker, så du kan nå op til de øverste frugter. Vær forsigtig, så du ikke beskadiger grenene. Opbevar kirsebærrene i en kold og tør omgivelse, indtil du er klar til at bruge dem. Nyd den søde og friske smag af dine hjemmedyrkede kirsebær.

Opbevaring og anvendelse af kirsebær

Når kirsebærrene er høstet, er det vigtigt at opbevare dem korrekt for at bevare deres friskhed og smag. De bør opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder eller i en papirpose. På denne måde kan de holde sig friske i op til en uge. Kirsebær kan anvendes på mange forskellige måder – de kan f.eks. spises som snack, bruges i desserter, smoothies eller syltetøj. De har en sød og frugtig smag, der passer perfekt til både søde og sure retter.

Kirsebærtræer som prydplanter

Kirsebærtræer er ikke kun værdifulde for deres spiselige frugter, men også for deres smukke blomstring om foråret. De hvide eller lyserøde blomster dækker grenene og skaber en pragtfuld kontrast til det grønne løv. Kirsebærtræer egner sig derfor fremragende som prydplanter i haven. De kan placeres som solitære træer på plænen eller i grupper for at skabe en spektakulær blomstrende effekt. Desuden kan de anvendes som hæk eller til at danne smukke alléer. Kirsebærtræer er således et populært valg for haveejere, der ønsker at tilføje en ekstra dimension af skønhed og farve til deres uderum.

Kirsebærtræer til enhver have

Kirsebærtræer er et fantastisk valg til enhver have. De tilbyder ikke kun smukke blomster om foråret, men også lækre frugter om sommeren. Uanset om din have er stor eller lille, findes der en kirsebærvarietet, der passer perfekt. De kompakte dværgsorter egner sig godt til mindre haver, mens de større sorter kan være et flot indslag i større haver. Kirsebærtræer trives bedst i sol og veldrænende jord, men de er også forholdsvis robuste over for forskellige vækstbetingelser. Med lidt pleje og beskæring kan du nyde synet af de blomstrende træer og høsten af de saftfulde kirsebær i mange år fremover.

Tilbud: Spar penge på kirsebærtræer

Hos vores samarbejdspartnere kan du i øjeblikket få fantastiske tilbud på kirsebærtræer. Udnyt chancen og spar op til 25% på de populære træer. Kirsebærtræer er nemme at plante og passe, og de giver din have et smukt, blomstrende udtryk om foråret. Bestil nu og få leveret direkte til din dør – så du kan nyde synet af de smukke blomster allerede til næste forår.

Bestil nu og få leveret inden sæsonen

Bestil dine kirsebærtræer nu og få dem leveret inden sæsonen. Vores kirsebærtræer er friske og sunde, og de er klar til at blive plantet i din have. Bestil i dag og få leveret direkte til din dør. Vores dygtige eksperter er klar til at rådgive dig om, hvordan du planter og plejer dine nye træer, så du kan nyde deres smukke blomstring i foråret.